2win800x200

Илиевски: ВМРО-ДПМНЕ изгуби се во Битола, и советничкото мнозинство

Декември 21, 2023

„ВМРО-ДПМНЕ изгуби се во овој град. Го изгубија мнозинството во Советот, денес ќе ги изгубат и претседателите во комисиите. Утре ќе го изгубите бројот на членови во Комисиите, за неполни два месеци ќе ги изгубите и членовите во Управните одбори.  Тоа е реалноста во Општина Битола. Денес ние ќе гласаме негативно за програмите на јавните претпријатија. Ние нема да поддржиме субвенции за јавни претпријатија освен за Пела Линк, покачување на цена на услугите на претпријатијата не ни поаѓа ни на памет. А вие нема ва се справите со сето ова. И ќе ги оставите и ќе избегате како ѓавол од темјан и од јавните претпријатија и од Општина Битола. Ние ќе ја исправиме Општина Битола напред како што ја водевме четирите години. Нема да дозволиме да се случи хаварија никаде ни во Општината, ни во јавните претпријатија, рече Методија Илиевски, координатор на советничката група на СДСМ од Битола на денешната седница на Советот. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани