2win800x200

Во Битола се одржува Државно првенство во гимнастика

Јуни 04, 2024
Со учество на повеќе од 130 ученици во основно образование од сите градови на државата, денес во ООУ „Климент Охридски“, за прв пат во Битола се одржа Државно првенство во Гимнастика, под покровителство на Федерација на Училишен спорт во Македонија и Општински Сојуз на Училишен спорт.
Присутните ги поздрави градоначалникот Тони Коњановски, посакуваќи им успех на натпреварувачите и честитајќи им за организацијата, ја истакна потребата од одржување на повеќе вакви натпреварувања кои се од големо значење за развојот на децата и поттикнување на спортскиот дух.
Општина Битола преку програмата за спорт и млади ќе ја продолжи поддршката на училишниот спорт се со цел поголема ангажираност на наставничкиот кадар и учениците за постигнување на поголеми спорстски резултати.
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани