,,Аутизам – Комуникацијата ги поврзува сите делови“-Конфернција по повод европскиот ден на логопедијата

Март 05, 2019

Заводите  за рехабилитација на слух, говор и глас“ од Битола и Скопје по повод европскиот ден на логопедијата организираат втора научно-стручна конференција со меѓународно учество на тема: ,,Аутизам – Комуникацијата ги поврзува сите делови“.

-Европската организација на говорни и јазични терапевти (CPLOL) ќе го одбележи Европскиот ден на говорната и јазична терапија (SLT) на 6 март 2019 година. Целта на овој годишен настан е да се подигне свеста за нарушувањата во комуникацијата и улогата на логопедот при совладување на овие потешкотии. Темата за 2019-та година е нарушување на аутистичниот спектар (ASD). На овој ден,логопеди ширум Европа ќе се здружат за да организираат работилници,обуки и конференции со медиумска покриеност за да ја разбудат свеста за Аутизмот и улогата на логопедот во терапијата на Аутизмот, стои во најавата од претседателот на организациски одбор М-р Дивна Живорадиќ-Најдовска.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани