Webp.net gifmaker

Битолчани со иницијатива „Зелен Баир“за пошумување на ридот над населбата Баир

Ноември 11, 2019

Битолчани и оваа есен се пред нов предизвик за пошумување на ридот над населбата Баир.

Акцијата за пошумување  е најавена за во недела (17-ноември) од 11 часот  со збирно место кај црквичето „Св. Четириесет маченици“- Кркардаш

Волонтерска акција за пошумување на ридот над Населба Баир во Битола во организација на ФОРУМ ЦСИД поддржана од Проектот на УСАИД за Граѓанско Учество.Организаторите порачуваат „ќе биде добредојден секој од Вас кој сака малку да се подружиме, да поможиме и да засадиме наше дрвце на прекрасниот Баир“.

Во рамките на оваа акција планирано е да се засадат најмалку 100 садници за зимзелени дрва - бор од страна волонтери од повеќе граѓански организации. Преку промоцијата на овој настан би ја поттикнале свеста на граѓаните за важноста на зелените површини во близина на градските населби, како и во градот. Просторот на кој се планира да се реализира оваа акција е поранешната борова шума на ридот над населбата Баир (кај манастирот Кркардаш), велат организаторите.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани