Webp.net gifmaker

Превентивна дезинфекција во управната зграда и останатите работни простории во ФОД

Март 15, 2020

ФОД ДООЕЛ Новаци, во согласност со мерките на Владата на РСМ, препораките на Министерството за здравство и одлуките на АД ЕСМ започна со дезинфекција на управната зграда, заедничките простории и централната работилница.


„Во текот на утрешниот ден продолжуваме со дезинфекција на останатите работни простории на друштвото“, соопшти директорот на ФОД, Методија Тасевски.


Тој уште на самиот почеток на епидемијата формира работна група, која во соработка со Синдикалната Организација ја прати состојбата, ги информира вработените и доставува потребни хигиенски и лични заштитни средства. Сите вработени кои имаат хронични заболувања и деца помали од 10години се ослободени од работните обврски, според препораките на Владата.фод 3

фод2

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани