ФБ преписка меѓу Борче Димитровски од ВМРО-ДПМНЕ и Васко Ковачевски од СДСМ

Декември 28, 2017

Координаторот на ВМРО-ДПМНЕ во Битола, Борче Димитровски, денеска објави ФБ статус со кој го обвини Васко Ковачевски од СДСМ, дека како директор на РЕК Битола, отпуштил 133 луѓе ангажирани во комбинатот повеќе од две години. Ковачевски на својот ФБ профил му одговори дека не е директор на РЕК и не може да отпушта од работа. 

Димитровски напиша

„Денес дојде "животот" и за 133 ангажирани во РЕК Битола, фамилијарни луѓе, татковци и мајки, се отпуштени после две и пол годишен ангажман!!! Се прашувам далу ова е воедно и првата одлука на новиот директор Васко Ковачевски!“

borce dimitrovski fb

Под статусот на Димитровски, регираа некои од работниците на кои им престанал договорот за работа со Агеницијата за привремени вработувања "Зета" и прашаа зошто ВМРО-ДПМНЕ не им го решила статусот со вработување на неопределено.

Еден од нив напиша:

„Еве јас сум еден од избрканите од Рек... Штотуку ми се јавија од агенција дека после 2 и пол години ми престанува договорот и сега прашањето е.. на кого да му се лутам : на сдс што не избрка или на ВМРО што не ни дадоа решенија ???“ коментираше работникот

„Мене никој од Рек не ме избрка.. пошто јас бев по агенција Зета... мене Зета ми го прекина договорот“...

reakcii

Ковачевски  одговори дека ова е спин и манипулација на Димитровски. 

„Спин, Лаги и Манипулации

Во врска со денешниот ФБ статус на Б.Д. координатор на битолската ДПМНЕ (во распад), да појаснам:
1. Јас не сум директор на РЕК Битола, согласно тоа не можам да носам одлуки.
2. Договорот на АД ЕЛЕМ и Агенцијата за привремени вработувања завршува на 31.12 2017 и само тоа е причината за ВРЕМЕН прекин на ангажирани надворешни работници.
3. Доколку сакаше да покажи грижа за Битола и битолчани, имаше можност во изминатите години кога ја предводеше власта.

П.С. За РК Пелистер и спортот во нашиот град, нема да реплицирам со антиспортист.“

vasko kovacevski fb

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани