Webp.net gifmaker

Најмладиот новозаболен денес има 11 години, дури 9 лица не даваат податоци за контакти со позитивни

Октомври 16, 2020

 

 
Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се потврдени 32 нови случаи на COVID-19:
-18 во Битола (лица на возраст од 11 до 78 години), од кои три лица даваат податок за контакт со веќе регистрирано позитивно лице (фамилијарен контакт), едно лице е од познат кластер, пет лица имаат контакт со заболено лице, а останатите девет лица не даваат податок за контакт со регистрирано позитивно лице;
-9 во Кичево (лица на возраст од 35 до 64 години) од кои две лица даваат податок за контакт со веќе регистрирано позитивно лице (фамилијарен контакт), едно лице е од познат кластер, а останатите шест лица не даваат податок за контакт со регистрирано позитивно лице;
-5 во Ресен (лица на возраст од 46 до 61 години), кои се од познат кластер;
Денес се регистрирани 8 оздравени лица (4 од Битола 2 Ресен и 2 од Кичево).
 
ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани