Webp.net gifmaker

Ценовник на пајак службата во Битола- највисока цена ако колата се подигне од тревник

Октомври 19, 2020

 

Денес Советот на Општина Битола ќе го донесе ценовникот на услугите на пајак службата за подигање и пренесување на непрописно паркирани возила и возила кои го попречуваат безбедното одвивање на сообраќајот. Пајак службата понатаму ќе функционира во рамки на ЈП за паркинзи.  

Подигање и пренесување на непрописно паркирано возило во депото на пајак службата ќе чини  1600 денари. 

Подигање на возило од зелена површина и пренос во депо на пајак служба 2000 денари. 

Отпочнување на подигање на непрописно паркирано возило кога сопственикот на возилото се појавува на лице место 1000 денари.

Пренесување и транспортирање на возило во град Битола 1500 денари. 

Доплата за пренесување на возило надвор од градот Битола за секој изминат километар над 5 километри ќе чини 50 ден/км.

Чување на лесно патничко возило во депо на пајак служба 200 денари на ден. 

Чување на товарно моторно возило, камион, автобус и комбе наменето за транспорт на патници во депо на пајак служба 500 денари на ден. 

Цените се со пресметан ДДВ.  .

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани