Webp.net gifmaker

Половниот паркет од Офицерскиот дом ќе се даде на Завод и музеј да го постави во изложбен простор

Октомври 19, 2020

Автентичниот паркет изработен во техника на интарзија кој е во половна состојба, а беше изваден за време на конзерваторско-реставраторските активности во Офицерскиот дом во Битола, ќе се даде на трајно користење на Завод и музеј од Битола. Ваква одлука на денешната седница треба да донесе Советот на Општина Битола. Паркетот на оваа институција која е задолжена за заштита на клултурното богатство во Битола , ќе му се даде за да го постави во изложбен простор. Според договорот што ќе биде постигнат со Општината, доколку Завод и музеј не ја исполни обврската, ќе биде задолжен да го врати паркетот назад или да ја надомести вредноста. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани