Webp.net gifmaker

Пак ќе има културни настани во концертната сала во Офицерскиот дом

Јули 09, 2021

Брачниот пар Милица Шперовиќ Рибарски и Кирил Рибарски, основачи и директори на фестивалот на класична музика Интерфест, кој веќе ја исполнува третата деценија од своето постоење, остварија средба со градоначалничката Наташа Петровска.

Пред се, Шперовиќ-Рибарски искажаа голема благодарност до градоначалничката за реконструкцијата на Офицерскиот дом, симболот и сонот на голем број битолчани, кои овде ги имаа своите блескави мемории на незаборавни одржани манифестации и концерти, присетувајќи се на прекрасната акустика и амбиент.

Градоначалничката Петровска истакна дека и во иднина оваа концертна сала ќе биде препознатлив белег за градот, во која врвни имиња од класичната музика ќе можат за концертираат и да се воодушевуваат на објектот- симбол на градот Битола.

На средбата беа дадени иницијативи за адаптација и понатамошно искористување на Офицерскиот дом и во функција на фестивалот Интерфест.

Со завршената реконструкција на Офицерскиот дом, повторно се враќа стариот сјај на објектот - симбол за културното живеење во градот под Пелистер. Локалната самоуправа веќе дејствува во насока на подготовка на функционалноста на објектот, а во тек е партерното уредување кое ќе овозможи соодветен пристап.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани