Засадени дрвjа сорбуси на ,,Рузвелтова"

Септември 06, 2021

Се изведуваат завршните активности од реконструкцијата на улицата ,,Рузвелтова" во вториот крак пред Поштата во Битола. Откако беа поставени клупи, сега улицата се разубавува со цвеќиња, а посадени се и украсни дрвја сорбуси. 

Вкупната вредност за реконструкцијата на улицата „Рузвелтова“, која опфаќа  водовод, канализација, улично осветлување, коловоз и урбана опрема изнесува 11.331.728 денари.

Во тек се и активности за поставување коцка на улицата пред Комерцијална банка се до влезот на паркингот. Тоа значи дека целиот овој дел од градското јадро почнувајќи од пред Пионерскиот дом до паркингот кај Комерцијална банка ќе биде со коцка.

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани