Започнаа градежните активности околу рехабилитацијата на ул. „Смилевски конгрес“и ул. „Младински бригади“, во должина од 825 метри, кои се во Нова Битола

Општина Битола набави транспортно возило-минибус,  наменето за лицата со попречености. Преку проектот Зајакнување на општинските совети, по реализираните 4 форумски сесии со граѓаните, како еден од најприоритетните проекти беше изгласана набавката за возило, прилагодено на лица со попречености.

Општина Битола за првпат и со сопствени средства набави нови, еколошки минибуси на метан, со по 16 и 19 патнички седишта. Градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска посочи дека возилата ќе бидат наменети за учениците и за останати услуги, наменети за граѓаните.

Во последните две недели, бројот на новозаболени од КОВИД 19 се зголемува, но за разлика од претходно, сега неможе да се дефинираат кластери, туку се зборува за широка распространетост на трансмисија на вирусот, било заклучено на денешениот zoom состанок на битолскиот Кризен штаб. 

Страница 1 од 27

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани