Webp.net gifmaker

Денес во РЕК Битола се одржа состанок на членовите на Управниот одбор на АД ЕСМ и на раководството на комбинатот на кој се донесе Акционен план за надминување на последиците од поплавите во рудниците на РЕК Битола.

Заврши проектот за регулација на реката Елешка кај село Гермијан, на местото каде се излеваше од речното корито и ги поплавуваше околните куќи. Овој проект го рализираа Општина Новаци и центарот за развој на Пелагонискиот плански регион, со 6,8 милиони денари обезбедени преку Министерството за локална самоуправа.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани