Webp.net gifmaker

Преку проект од Програмата за прекугранична соработка на ЕУ, ИПА 2  инфраструктурно ќе се уредува  пристапниот пат до античкиот локалитет Хераклеја Линкестис, а исто така  предвидени се зафати за подобрување на пристапот до амфитеатарот во Хераклеја.

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион ги потпиша договорите за реализација на два нови проекти-Парк за деца и лица со посебни потреби и слепи лица во Битола и Адреналински парк на Пелистер.

Античките локалитетити  Хераклеја Линкестис  и Пела  во Македонија и Грција, но и  уште многу други места, ќе се најдат во заедничка понуда со туристички актрактивни дестинации  во пограничниот регион, што е дел од проектот I TOUR за зголемување на можностите за развој на туризмот преку искористување на веќе постоечките ресурси.

„Парк на социјална инклузија“, „Регионално осветлување“ и “Реконструкција и модернизација на НУ Завод и музеј“-Битола“, се трите предлог концепти за приоритетни проекти што ги изгласаа учесниците   на денешниот трет форум, организиран од Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион.

Страница 1 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани