Webp.net gifmaker

Дворот на Офицерски како бесплатен паркинг

Јуни 02, 2018

Дворот на Офицерски дом во Битола станува бесплатен паркинг. Во последно време таму расте бројот на паркирани возила. Некои битолчани во  кругот на оваа споменична  целина си најдоа широко поле за да ги паркираат возилата без да платат. На местото каде што некогаш беше летниот ресторан и се одржуваше  фестивалот "Серенада на Широк Сокак"  сега се паркираат коли. Нема информација дека некој до сега бил казнет, нити некој ги попречил во намерата.

Но, и  некои битолчани  се големи критизери на  социјалните мрежи  за состојбата со руинираноста на Офицерскиот дом, а колите си ги паркираат во неговиот двор.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани