2win800x200

Хуманоста на дело - битолчани донираат за Турција

Февруари 08, 2023

Здружението за турско-ромско пријателство ,,Ромско јато" и Хуманитарната организација ,,Св. Спас" организираа акција за собирање хуманитарна помош за настраданите подрачја во Турција. За само три часа плоштадот Магнолија се преполна со донации од наши граѓани. 

„Ја покренав акцијата, а ни се придружија и други организации. Ќе собираме три ден топла облека, а во сабота камионите што ќе се товарат ќе тргнат за Турција. Собираме зимска облека што можат да се употребат, ќебиња. Задоволна сум од одзивот, народот помага. Уште од утрово има многу донирања, само за три часа собравме многу“, рече Назар  Салиевска. 

„Пријатно сум изненанаден од битолчаните, вложуваме и и срце и друша во ова невреме кое ја снајде пријателски насторената држава Туција да им пружиме рака“, рече Рамадан Рустемова од „Ромско јато“.

Собраната помош ќе се тарнспортира преку здружението „Биди Али“ од Скопје во соработка со Турската амбасада.  

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани