Маја Андоновска-Илијевски прикажа импресивни бројки - 645 културни манифестации и над 130 илјади посетители во 2023 во Центар за култура

Февруари 01, 2024

Импресивни бројки и на реализирани настани и на посетители на културни настани во Битола во текот на 2023 година, објави директорката на Центарот за култура во Битола, Маја Андоновска Илијевски.  

-Ни требаше цел јануари за да се преброиме, оти ова е бројка - не е играчка !
НУ Центар за култура Битола во 2023 година реализираше 645 манифестации, фестивали,концерти, настани, изложби, промоции, филмски проекции вкупно, а во нашите сали влегле 130.524 лица.
Јас лично присуствував со мали исклучоци кои се бројат на една рака- скоро на се, а вработените и соработниците во НУ Центар за култура Битола заслужуваат медал за издржливост, објави директорката на Ценатрот за култура во Битола Маја Андоновска Илијевски.
423062297 10161224580630929 3310998256753445034 n
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани