2win800x200

18 мај забавата продолжува - Europe House Bitola Ве поканува на заедничко ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА ЕВРОПА, а воедно и првиот роденден

Мај 18, 2024

18 MAJ | САБОТА

12:00 - 19:00 | CHILL ZONE | EUROPE HOUSE BITOLA / ПАРК ПОЗАДИ ОФИЦЕРСКИ ДОМ

Денот го започнуваме дома, во Europe House Bitola и дворот позади Офицерски дом во нашата CHILL ZONE уживајќи во добра музика и креативна изложба

DANCING PHOTONS
Изложба на цијанотипии [Зрно - Фестивал на алтернативна фотографија]

DEJAN DEX [live set]
Open-air vinyl session

20:30 - 01:00 | NIGHT SHIFT | во Europe House Bitola (Офицерски дом)

Од дома се селиме преку улица, на отвореното пацио во НУ ИНСТИТУТ И МУЗЕЈ - БИТОЛА со NIGHT SHIFT програмата, каде нѐ чека сериозна забава

20:30 - 22:00 LESYA [Harm, Mousai]
22:00 - 23:30 DIE ARKITEKT [Independent, Athens, Greece]
23:30 - 01:00 DIAH [Vehemence, Mousai]

Ноќната смена започнува и завршува со LESYA и DIAH, членки на динамичниот женски колектив MOUSAI кои веруваат дека заедничката љубов кон музиката може да ги обедини луѓето на моќни начини.

Die Arkitekt: Авангарда од минатото, Техно од иднината

Атинскиот музички продуцент и диџеј Die Arkitekt е познат по комбинирањето на неговите електронски и класични музички влијанија, за да создаде електронски звук кој е лојален на неговите корени. Неговата авангардна музика споена со концептуален изглед создава извонредно искуство што го транспортира слушателот во неговиот мрачен имагинарен свет. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани