Webp.net gifmaker

Ачик арамија корнел цвеќиња од леите пред Безистенот, минувачите го прекорувале тој крадел

Септември 26, 2020

 

Корнел цвеќиња и полнел најлони, средовечен битолчанец денеска ја соголил цветната леа пред Безистенот во Битола непосредно до подвозникот. Минувачите од автомобилите му довикувале да не корни, да не уништува, но тој упорен во намерата продолжил, а за да ги земе со себе откорнатите цвеќиња буричкал и претурал во контејнерот со ѓубре во непосредна близина за да најде најлонски кеси за полесно да ги однесе дома. Кражбата се случила на очиглед и на менувачи и на дуќанџиите од Безистенот кои иако го прекорувале, продолжил да краде. Немилиот настан се случил околу 17 и 15 часот, додека бесрамникот со бебешка количка возел две бебиња и тоа едното  на горниот дел од седиштето, а другото речиси на земја во делот за складирање на торби. .

 120193768 351652119319447 7711993221133590403 n

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани