За Нова година се искачија на врвот Пелистер и го дочекаа првото изгрејсонце

Јануари 01, 2021

Битолскиот вљубеник во планината Влатко Крбалески заедно со неговите пријатели, членови на Планинарско-спортскиот клуб „Пелистер“ Иванчо Тошевски, Менде и Елена Давитковски, Ана Крбалеска, Пеце Давитковски и Јасмин Биберовиќ и оваа година новогодишната ноќ ја поминаа во искачување на врвот Пелистер. Горе имаа ретка можност да го дочекаат првото изгрејсонце на 2601 метар надморска височина. Таму прославија и мал јубилеј- десеттото искачување на први први на врвот Пелистер на планинарот Влатко Крбалески.

Членовите на ПСК „Пелистер“ на сите им ја честитаат Новата година и им посакуваат здравје, среќа, љубов и повеќе изминати километри на планина.

 Редакцијата на Апла.мк им честита на потфатот, на Крбалески за јубилејот и им благодариме за фотографиите. 

антена

изгрејсонце на врвот пелистер

на врвот 2

на врвот 3

влатко

анетана 2

анетан3

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани