Webp.net gifmaker

Учениците од „Тодор Ангелевски“-лидери на добрина и љубов

Февруари 03, 2021

Учениците, наставниците, а и родителите чии деца учат во ООУ “Тодор Ангелевски” во Битола и подрачните училишта во Стрелиште и Оризари на дело ја покажаа својата хуманост. Под мотото “Лидери на добрина и љубов“” во склоп со интернационалниот проект „A Magical Intercultural Friendship Network“ (Волшебна мрежа на меѓукултурно пријателство) централното училиште заедно со другите две подрачни организнизираше хуманитарна акција. Од учениците за учениците, со вакви зборови може да се опише намената на хуманитарната помош зашто учениците донираа за семејства од ранливи категории чии деца се ученици во истото училиште. Во акцијата се вклучија сите ученици од прво до деветто одделение кои имаа можност да донираат помош за другите.  

„Во акцијата се вклучија наставниците, учениците, родителите. Посебна посветеност покажаа учениците. Вистински хуманитарци, вистински лидери на добрина и љубов. Поделија дел од својата храна, средства за хигиена, дел од својот училишен прибор, својата насмевка со другарчињата на кои им беше најпотребно. Учениците го покажаа своето големо срце полно со добрина и љубов. Наставниците се горди на своите ученици, а бидете горди и вие родители со вашите хуманитарци“, изјави директорката на училиштето Љубица Стерјева.

Иако акцијата се случи во кризно време, се собраа доволно храна, хигиенски средства, училишен прибор и друго. Донацијата заврши кај оние на кои им беше најпотребна- кај социјални случаи, самохрани родители, невработени, семејства каде родителите се болни. Она што го донираа учениците од Стрелиште беше наменето на ранливи категории од таа населба, донацијата од Оризари заврши кај семејства од тој дел на Битола, а од централното училиште успеаја да израдуваат 15 семејства со пакети со храна, облека, хигиенски средства и училишен прибор.

144605530 2482012068771102 3062341958239959846 n

146278797 411699003426358 888255745105267048 n

144214207 844377233080664 8796152276490238568 n

 

144338149 447487023277127 5549657832478712934 n

144580021 253068829556256 6955864045283414502 n

144652278 3628188570550158 7911480460231946648 n

144948576 136453044984897 2617647018538364948 n

144969222 368697681242615 1704455765238616187 n

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани