2win800x200

Kочи Мицко, СДСМ е сигурно во Битола со коалиционите партнери, рече генералниот секретар на СДСМ Николовски

Октомври 17, 2021

ВМРО-ДПМНЕ е нерационално се обидува да конструира лажна еуфорија. Ова не е арена за навивање туку натпревар за да се обезведи подобар живот. Локалните избори секогаш имаат и втор круг затоа Кочи Мицко. Граѓаните знаат СДСМ го има најголемиот коалиционен капацитет на македонската политичка сцена и тоа во историјата на плурализмот во Македонија . СДСМ е сигурно во Битола поради тоа што нема победа таму уште во првиот изборен круг, но владиониот капацитет на целата коалиција говори дека предноста е на наша страна заедно со гласовите што ги имаат останатите кандидати, односно кандидатот Горан Милевски“, рече генералниот секретар на СДСМ Љупчо Николовски.

 

 

.  

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани