Webp.net gifmaker

Роза Ѓалевска долгогодишна медицинска сестра имаше среќа да ѝ падне парето од мазникот што го сврти медицинскиот тим од Детското одделение при битолската болница, синоќа во ресторанот „Грне“. Роза за „Апла.мк“ рече дека парето ѝ се паднало и лани и годинава, а се случувало и во изминатите години да биде среќлија кога вртеле мазник со колективност од работа.

Во детското оделение при КБ Битола реазлизиран е уште еден проект на Ротаракт Широк Сокак. Се работи за реновирање, разубавување на просториите во ова одделение. 

Направено е цртање на ѕидните површини, a ќе прави и санација на подните површини и поставување нови плочки на подот. 

Со донации реновирани се дневната болница и тоалетите на Детското одделение при Клиничката болница во Битола.

„Ова се донации за подобрување на условите во Детското одделение. Фирмата ‘Бобфант’ изврши реконструкција на цела дневна болница заедно со тоалетот. Потоа, Ротари клубот ‘Широк Сокак’ го реновира санитарниот чвор, односно два тоалети и две капатила. Донации доаѓаат од секаде, имаме други фирми кои сакаат да помогнат. Сето ова е за подобрување на условите на Детско одделение и најмногу за нашите пациентчиња“, рече Ленче Петровска, главна сестра на Одделението.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани