Webp.net gifmaker

Во депонија се претворени некогашните простории на Дирекциите на Министерството за финансии и на Управата за имотно-правни работи во Битола. Просториите кои се во распаѓање се наоѓаат во центарот на градот кај Дрвен Пазар. Освен лошата слика, од внатре се шири и лоша миризба. Украдена е целата дограма, уништени се покривите и подот, а ѓубриште е расфрлено на сите страни. Службите одамна се иселија, а местото прерасна во збиралиште на бездомници, зависници на дрога и нужник на случајни минувачи. Ваква е состојбата подолго време, па дури и некогашното службено возило е обраснато со коров.

46373384 1439671102830092 5661886907634679808 n

46346343 506159166565344 8497556313683787776 n

46356523 463216204085382 2813719709394927616 n

46362788 556964421393632 2807328682094362624 n

46391134 221443062088122 2878402221815365632 n

46408491 312218866047141 352636739354886144 n

46338579 294916878030253 731719928813453312 n

Локализиран е пожарот во комуналната депонија „Мегленци“ кој избувна вчера во попладневните часови. На екипите кои се на терен им пoмогна дождот што попладнево заврна во Пелагонија, но директорот на ЈП „Комуналец“ од Битола, Панде Боговски, вели дека опасноста и натаму е присутна, затоа што огнот тлее во внатрешноста на ѓубриштето

Шеесетгодишниот Р.П. од село Лопатица вработен како машинист на работна машина-багер, се здобил со тешки телесни повреди извршувајќи работни задачи во депонијата „Мегленци“, сопственост на Јавното претпријатие „Комуналец“, во Битола. Настанот се случил вчера околу 9 часот.

Јавните претпријатија „Стрежево“ и „Комуналец“ го исчситија отпадот од купишта расфрлени пелени во близина на вештачката акумулација „Стрежево“.

Страница 1 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани