Атина исчкртана на патоказите во Битола

Јануари 18, 2020

Сообраќајните патокази поставени на излезите од Битола кои насочуваат кон грчка граница и главниот град на соседна Грција, Атина се исчкртани со спреј. Ваква е состојбата на патоказите  на влезот на Битола од страната на Охрид како и на излезот на градот на патниот правец кој води кон македонско грчката граница и граничниот премин Меџитлија. Состојбата е ваква подолго време, а надлежните се уште не се сетиле да ги избришат или сменат исчкртаните патокази. Возачи коментираат дека ако во ваква состојба македонските возачи ги затекнат потоказите во Грција , тоа ќе биде главна вест во нашите медиуми. 

би

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани