Webp.net gifmaker

Битола со најголем број заразени во периодот од 12 до 18 април, покажува извештајот на Институтот за јавно здравје

Април 20, 2021

Во најновиот неделен извештај на Институтот за јавно здравје за периодот од 12 до 18 априле, во Битола е регистрирана највисоката неделна инциденца, односно имало 405 заболен за една недела. Исто така во Битола е регистрирана и најголемата двонеделна инциденца, односно во последните 14 дена има 916 нови случаи. Битола по Тетово во ова недела има и наголема преносливост на вирусот, односно RО е 0,87.

t120.4

Во извештајот на Институтот за јавно здравје на ниво на цела држава утврдено е намалување на бројот на новозаболени од КОВИД-19 за 24,3 проценти во однос на претходната недела,. Доминантен е бритаснкиот сој, со 100 процентна застапеност кај тестираните примероци, информираат од ИЈЗ.

Најзастапена so 33,1 % е возрасната група на лица над 60 години, а најмалку заболени има кај децата до 9 години 1, 8%.

 

линк до извештајот на ИЗЈ: https://www.iph.mk/

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани