2win800x200

Илиевски од СДСМ: Го запустивте Офицерски, кој сака си прави приватни забави

Септември 19, 2022

Сакам да ја прашам директорката на Културно информативниот центар КИЦ, кој е концептот со Офицерски дом, која е визијата и кој е нејзиниот план за работа? Мојот впечаток е дека Офицерскиот дом, кој што е еден од најважните културни објекти во градот го претворила во Ивент центар. Некни имаше моторџии, пред тоа бајкери, пред тоа тркачи, па свадби, а некој си прави селфи. Тоа е културен објект, за кој ние тука во Советот треба да донесеме одлука како ќе се користи. Не може да биде Ивент центра и секој да плати и да прави приватна забава. Да, знам треба да функционира, но треба да најдеме модел како да функционира. Да има тарифи, но не може се и сешто да се организира во Офицерски дом. Го запустивте Офицерскиот дом, кој сакавте да се продаде. Ние тука носевме одлуки како да се изгради, како да му го вратиме стариот сјај за сите ќе се гордееме со него. Секоја чест и на бајкери и на моторџии, но во градот има место за сите, не мора сите да бидат во Офицерски

.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани