Webp.net gifmaker

Никола Узуновски во Битола готви на сонце

Август 21, 2018

Македонскиот мултидисциплинарен уметник Никола Узуновски готви на сонце во Битола. Со неговиот перформанс „Соларна кујна“ во четврток во 11 часот во паркот на Офицерски дом ќе биде отворено 13 издание на Фестивалот за современи уметности- АКТО. Но, тој деновиве може да се сретне во дворот на Основното училиште „Гоце Делчев“ како се подготвува за настапот, поточно готви различни јадења.

„Кривото огледало концентрира светлост во оваа зона со рингли и ќе готвиме на тоа. Сега експериментираме со рани рецепти, за да видиме што може да се зготви, а што не, на колку степени, колку долго треба да се готви. Се обидуваме да направиме црни палачинки кои ќе ги користиме како садови за јадење“, рече Никола Узуновски.

Ова е проект за самоодржливост и може да функционира без барање на дополнителни средства.39777167 399886160536797 2858869831539621888 n

39786167 267452557420298 467941145075253248 n

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани