Webp.net gifmaker

Двата пазари во Битола како ретко кога досега исчистени од снегот

Јануари 05, 2019

Градскиот зелен пазар во Битола и Новиот реонски пазар со кои стопанисува ЈП „Пазари“ се комплетно исчистени од снегот за да можат  и продавачите и купувачите слободно да продаваат и пазаруваа за престојните празници.

Од ЈП „Пазари“ велат дека уште со паѓањето на првиот снег , вработени во претпријатието во континуитет го чистат снегот не само во главните влезови туку буквално пред секоја тезга, а на сите приоди и секое движење е посипено  со сол и ризла, поради  опасност  од  лизгање и голомразица.

Во двата пазари во Битола закупени се над петстотини тезги на кои се продава најразлична стока, пред се земјоделски производи, овошје и зеленчук .       

 received 380910196051794

        received 2357017804585361received 545989099245288received 2189636044609599received 358302838055441

received 669646010120930

received 334985073771705

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани