Webp.net gifmaker

Донација во медицинска опрема и материјали во Клиничка болница Битола

Март 16, 2020

Клиничката болница во Битола доби значајна донација во медицинска опрема и материјали која е неопходна за превенција и успешно справување во случај на појава на  коронавирусот од страна на компанијата „Кромберт и Шуберт“ во Битола.

болницва

Донирани се:

- заштитни комбинезони за повеќекратна употреба на еден корисник, 100 парчиња;

-заштитни маски со FFP филтер за повеќекратна употреба до еден корисник, 100 парчиња;

-заштитни очила за странична заштита за повеќекратна заштита на еден корисник, 50 парчиња, и

-средство за дезинфекција на површини (високо концентрирано), 15 литри за раствор до 1500 литри.

Директорката на Клиничка Болница Др. Билјана Гагачевска од името на вработените како и од името на граѓаните упатува голема благодарност до компанијата „Кромбер и Шуберт“ и посакува уште поголема соработка со надеж дека со заеднички сили сите ќе излеземе победници против коронавирусот и неговите штетни последици. Донацијата ќе помогне за поефикасно и поефективно делување на медицинскиот персонал во Болницата. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани