Општина Битола го објави јавниот повик за доделување на финансиски средства од буџетот на општината на спортски клубови, спортски здруженија и спортисти за 2021 година.
 
Битолските компании и нивните производи во многу сегменти и области се конкурентни на пазарот на трудот не само во земјава и на Балканот, туку и во Европа, па затоа е добро нивниот пласман да може уште повеќе да се прошири, беше истакнато на денешната средба на економските промотори во странство и битолските стопанственици, чиј домаќин беше градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска. 

 

Започнаа градежните активности околу рехабилитацијата на ул. „Смилевски конгрес“и ул. „Младински бригади“, во должина од 825 метри, кои се во Нова Битола

Општина Битола набави транспортно возило-минибус,  наменето за лицата со попречености. Преку проектот Зајакнување на општинските совети, по реализираните 4 форумски сесии со граѓаните, како еден од најприоритетните проекти беше изгласана набавката за возило, прилагодено на лица со попречености.

Страница 1 од 27

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани