Webp.net gifmaker

Мети си со Класнето и на плус 30 степени

Јуни 09, 2019

Еко акцијата „Мети си со Класнето“ продолжи и денес на плус 30 степени. Жешкото време не ги предомисли наставничката Марија Магдалена Петковска Микаровска, со нејзините ученици и други битолчани да го исчистат ѓубрето од популарната рекреативно –пешачка зона во поранешната касарна во Битола, местото познато како Кај авионите.

 

„Нас мирен ни е сонот и душата кога правиме добри дела. И тоа од 8 часот во недела на скоро 30 степени. Денес во мал број, но комплетно ефикасни кај авионите и по новиот пат (едно од најпопуларните места за пешачење). Мислевме нема да има многу ѓубре и ќе го префрлам со опелот, ама испадна дека еве изнендаувачки имало“, напиша Класнето на Фејсбук.

На местото собрале многу остатоци од градежни материјали од околните градби, пластични шишиња, остатоци од храна и пијалаци од излетниците.

Екологистите замолија на местото да се постават корпи, за тоа убаво место за прошетка да не се направи депонија.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани