Webp.net gifmaker

Карантинско промо на матурантите од Горната гимназија

Мај 04, 2020

Во време кога сите матурски прослави се откажани заради пандемијата предизвикана од коронавирусот, Матурантите од СОУ „Јосип Броз - Тито“ од Битола, ја покажаа својата креативност преку едно интересно видео, кое ќе ја одбележи нивната матура.

{YouTube}https://www.youtube.com/watch?v=GDyUjNcs2mQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1hYVhs6Ed7WElORWgRKadTdA_KFUOJkenFMkD0nALvievFPIFImCYIfxQ{/YouTube}

 

Тие предизвикани од битолската продукција ,,Дрим Каст", во домашни услови снимаа видео со своите мобилни, каде задача им беше да кажат по еден збор кој случајно ќе им текне на памет.

Матурантите иако сами се снимаа до самиот крај не знаеа што ги очекува. ,,Дрим Каст" во соработка со ,,Гимел студио" од Битола, ги искористија нивните видеа за да создатат кавер на популарната песна од Billie Eilish - Bad Guy. Освен зборови, матурантите снимаа и звуци од секакви предмети што им беа на дофат, а со тоа се дополни и аранжманот на самата песна. И како што објавувајќи го ова видео напишаа од ,,Дрим Каст," продукција „Покрај ситуацијата со коронавирусот, во домашни услови, успеавме да снимиме една ,наша' песна која со случајно нафрлени зборови снимени во кратки видеа со мобилен телефон, малку „Cubase“ и малку „Adobe Premiere“ звучи вака:“

Во продолжение линк до матурското видео на учениците од СОУ „Јосип Броз - Тито“ од Битола https://youtu.be/GDyUjNcs2mQ

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани