Реконструкција на улицата "Македонска фаланга"

Мај 31, 2021

Започна реконструкцијата на улицата "Македонска фаланга", со што ќе се заокружи  целосно изгледот на Офицерскиот дом и околината.

Makedonska falanga 1 
Реконструктивните зафати на оваа улица започнаа со изведбените активности на екипите на ЈКП „Водовод“.
 

Makedonska falanga 2

 
Градоначалничката Наташа Петровска беше запозната со текот и динамиката на работа и целосниот проект на реконструкција на улицата „Македонска фаланга“. 
 
Makedonska falanga 5
На потегот од семафорите кај Ракометното игралиште, околу задниот дел на Офицерскиот дом до Широк Сокак, ќе биде извршена промена на мешовита канализација, реконструкција на водоводната мрежа, изведба на коловоз, ново улично осветлување и партерно уредување.
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани