Webp.net gifmaker

Оптимистички прогнози доаѓаат од  статистичката анализа за сосотојбата со КОВИД-19 на  професорот од Техникиот факултет во Битола, Дејан Трајковски, кој вели дека експоненцијалниот раст нема повеќе забрзување, туку преминува во линеарен. 

Во Битола се случува нешто неверојатно. Не само што имаме експоненцијален раст на бројот на нови случаи, туку и темпото на тој експоненцијален раст дополнително забрзува, вели проф.д-р Дејан Трајковски од Техничкиот факултет во Битола во  својата статистичка анализа

 Со нула новодијагностицирани и 3 затворени случаи (сите оздравени) денеска во Битола, бројот на активни случаи бележи благо поднамалување (зелената линија на првиот дијаграм), наведува во својата математичко статистичка анализа професорот од Техничкиот факултет во Битола, др. Дејан Трајковски.

Универзитетскиот професор Дејан Трајковски од Битола, повторноно низ математичко статистичка анализа на базичниот репродукционен број Р0 предвидува неколку можни сценарија на состојбата со КОВИД-19.

Колку и да изгледаат на прв поглед разочарувачки денешниве 132 нови случаи, сепак веќе ги забележуваме првите знаци на исцрпеност на трендот, пишува во своите математичко-статистички  анализи редовниот професор на Техничкиот факултет во Битола, д-р Дејан Трајковски, без да навлегува во медицинските аспекти.

Страница 1 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани