За 770 пензионери исплатена втората рата од ваучерите

Март 17, 2022

На 770 пензионери со ниски примања, членови на битолското Здружение на пензионери, им беше доделена втората рата од ваучерите во износ од 1000 денари, беше соопштено на денешната редовна седница на Извршниот одбор на Здружението.

На седницата под претседателство на Даница Петличкова, беше посочено дека завршија уписите за снабдување на пензионерите со огревно дрво. Запишани се скоро сите пензионери кои беа заинтересираните да се снабдат со даб и бука преку Здружението во објавениот рок и обезбедената количина дрва. Дури 1650 членови ќе набават огревно дрво на 5 рати преку ова битолско Здружение. На седницата се разговараше и за другио тековни прашања од работата на Здружението на пензионери од Битола. .

penzi2

penzi3

penzi4

penzi5

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани