Оглас за учество во пензионерските спортски игри 2023 година

Април 27, 2023

С О О П Ш Т Е Н И Е !

Се известуваат пензионерите од Општина Битола, Новаци и Могила – членови на Здружението на пензионери Битола, кои се заинтересирани да учествуваат на пензионерските спортски игри 2023 година, да се пријават во Стручната служба на ЗП Битола најдоцна до 15.05.2023 год. за следните дисциплини:

  • Пикадо
  • Табла
  • Фрлање на ѓуле
  • Трчање
  • Стрелаштво
  • Фудбал
  • Кошарка
  • Скок во место
  • Шах

За сите наведени дисциплини може да се јавуваат жени и мажи пензионери.

Селекција на најдобрите ке врши комисијата за спорт при ЗП Битола по одржани повеке тренинзи.

                                                 Здружение на пензионери Битола

 

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани