Соопштение од Здружение на пензионери-Битола

Април 02, 2019

 Здружението на пензионери од Битола им соопштува на своите членови- корисници на старосна семејна и воена пензија дека по повод велигденските празници Битолската млекара ВеМилк за членовите на Здружението ги намалува цените на млечните прозиводи за 5% почнувајќи од 01.04.2019г. производи:

 

1)Кравји кашкавал штека(околу 3.0кг.)-295ден/кг.

2)Кравји кашкавал вакум (парче околу 300г.)-304ден/кг

3)Мешан кашкавал штека(околу 3.0кг.) – 314ден/кг

4)Мешан кашкавал вакум- (парче околу 300г.)323ден/кг

5)Кравјо бело сирење вакум (парче околу 300гр.)-209ден.

6)Мешано бело сирење вакум (парче околу 300гр.)-238ден.

7)Биено сирење вакум (парче околу 300гр) – 304ден/кг

Минимална нарачка по производ е 2.5 кг.

 

Плаќањето е на 2 рати до 1.500,00ден.

Над 1.500,00 денари е на 3 рати

 

Уписот започнува од (понеделник) 01.04.2019 год.

 

При уписот задолжително е талон од пензија НЕ ПОСТАР ОД 3 МЕСЕЦИ и лична карта.

 

Млечните произоди се од VEMILK, DOO IMV

 

Подигањето на производите ќе биде во горниот пазар  во продавницата на VEMILK по претходно известување на телефон

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани