Краткотрајно исклучување на Блок 3 во РЕК Битола

Мај 20, 2019

РЕК Битола ја информира јавноста дека изутрината дојде до краткотрајно исклучување на Блок 3 од системот. Причината за исклучувањето e грешка во автоматскиот систем за управување.

Блок 3 повторно беше приклучен во мрежа во 12ч. и во моментов работи работи непречено.

Производството на АД ЕСМ се одвиваше преку Блок 1 и преку другите производни капацитети, соопштуваат од  АД  Електрани на Северна Македонијa, Подружница РЕК Битола.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани