Соопштение од ЈП „Стрежево“-Битола

Мај 23, 2019

Се известуваат сите водокорисници дека согласно одлуката на Управниот одбор на ЈП „Стрежево“-Битола бр. 02-287/6 од 17.05.2019 година

 

  1. Договорите за користење на вода со индивидуалните корисници да се склучат од 20.05.2019 до 15.06.2019 година
  2. Индивидуалните корисници кои нема да го испочитуваат рокот наведен во точка 1 ќе го плаќаат годишниот надоместок за искористена вода зголемен за 1.000,00 денари-казна за ненавремено пријавување
  3. Сите корисници на вода за наводнување од ХС „Стрежево“ кои нема да ги пријават површините и земјоделските култури и нема да склучат договор за наводнување, а самоволно ќе пуштат вода за наводнување, за така наводнатите површини, односно култури, ќе плаќаат за 100% зголемена цена од постоечката.

                                                                                                                                                                                                                                                   ЈП„Стрежево“-Битола

IMG 20190523 131803

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани