Зајакнување на прогресивните и продемократски дигитални медуми

Со членството на Република Северна Македонија во НАТО – Алијансата и по усогласувањето на домашното Законодавство, домашните компании имаат можност да учествуваат на набавките објавени за потребите на НАТО и…
„Иницијативите како Отворен Балкан сметаме дека придонесуваат кон проширување и олеснување на достапноста на низа нови можности за младите. Цениме дека преку истите младите ќе добијат нови образовни, економски и…
Американската амбасадорка во земјава Анџела Агелер ги оцени како лажни вести најавите дека некој ќе може да го репреговара договорот кој беше постигнат со Европската унија за отпочнување на преговирите…
„Со одлука на Влада уште од 2021 година е донесена одлука за формирање на Национално советодавно тело. Институциите ги назначија своите претставници додека претставниците на организациите за млади, младинските организации,…
 Европскиот младински портал ја иницираше кампањата „learn Macedonian with OLS“, односно „Научи македонски со Онлајн поддршката за учење јазици“.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани