Зајакнување на прогресивните и продемократски дигитални медуми

Според премиерот Димитар Ковачевски никој не очекувал дека толку многу ќе биде значаен форумот Блед. -Тоа е затоа што Мишел за првпат како предводник на телото на лидери на ЕУ…
За идните мерки што ќе се преземат во однос на ценовниот шок било разговарано со министрите од економските ресори во Владата. Интервенциите најверојатно ќе бидат во делот на маржите и…
Неискористените потенцијали на жените во различни области претставуваат загуба за општеството. Мора да се подигне свеста за овие прашања.
Имам желба да дадеме се од себе во смисла на реформите, а во смисла на тоа дека ЕУ ќе најде и смогне сили да го стави проширувањето на својата приоритетна…
Претседателот на Европскиот Совет Шарл Мишел на отворањето на Бледскиот стратешки форум кој оваа година е посветена на тематата „Солидарност за глобална сигурност“ соопште дека Европската Унија си постави за…
Според министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска значењето на кодификаторите на македонскиот литературен јазик – Блаже Конески и Крсте Петков Мисирков – за македонскиот јазик е монументално. -Ги поставија основите…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани