2win800x200

Стрежево се подготвува за претстојната зимска сезона

Октомври 22, 2022

 

Екипите на ЈП "Стрежево" продолжуваат со засилени теренски активности, со што Ски- центарот "Нижеполе" престојната зима ќе добие нов, уште подобар лик, велат од јавното претпријатие.
 
FB IMG 1666479575506 
Се вршат сите технички подготовки и активности за непречен почеток и тек на престојната скијачка сезона.
FB IMG 1666479580429
 
Се променија двете влечни јажиња на двата ски лифта, се уредува скијалиштето со сопствена механизација, се врши бојадисување на урбаната опрема, се вложува во градежни материјали за подобар визуелен изглед на чајџилницата, и се подобруваат хигиенските и санитарни услови во Ски - центарот.
 
 FB IMG 1666479589456
Целта на сите овие активности е создавање на модерно уреден простор со естетски карактеристики кои ќе придонесат за помасовна посета од страна на граѓаните.
 
FB IMG 1666479599836
 
Љубителите на природата ќе можат уште повеќе да уживаат во убавините на планинскиот бисер Нижеполе.
 
FB IMG 1666479636586 
 
-Стрежево и покрај сите предизвици продолжува да ги негува вредностите каде што грижата за граѓаните е наш основен приоритет во сите сегменти од работењето, велат од ЈП Стрежево
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани