2win800x200

Валентин Груевски е избран за потпретседател на ЛДП

Јануари 28, 2023

На втората седница на Централниот Одбор на ЛДП што се одржа денес,  Валентин Груевски,  едногласно е избран за потпретседател на Либерално демократската партија.

Груевски доаѓа од  битолската општинската организација на ЛДП. 
 
Валентин Груевски е роден  во Битола, каде заврши  основно и средно образование, а дипломирал и магистрирал  на Економскиот факултет во Прилеп.  20 годони работеше во ЈП Пазари , а работел и како професор во средното медицинско училиште во Битола, шотоа  советник во советот на општината, а од 2017 година беше  и претседател на Советот. 
 
Груевски е  директор на ЈП Национални шуми со мандат од 4  години.
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани