Побеле Потпелистерието на прагот од пролетта

Март 17, 2023

Од вчера Пелистер и Потпелистерието е под нова снежна покривка. Иако пролетта е на прагот и од официјалниот почеток не делат само неколку денови, врнржите од снег на Пелистер не се ништо невообичаено за овој период од годината. Дури имало и години во кои се регистрирани снежни врнежи во мај и јуни, па на делови од планината белилото останувало преку цела година. Сепак ги споделуваме овие фотографии од наши читатели од потпелистерско Нижеполе поради преубавата снежна белина, која годинава ја имавме многу малку

received 597893868903149

received 777199193448476

received 606042894702627

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани