2win800x200

Учениците од ОУ „Елпида Карамнди“, наставничките и боречката организација им се поклонија на партизаните од одредот „Пелистер“

Април 19, 2023

Наставничките Гордана Угриновска, Лилјана Јошевска и Фанче Јошевска од ООУ ,,Елпида Караманди"-Битола со генерацијата од второ одделение, традиционално го одбележаа денот на формирањето на првиот партизански одред ,,Пелистер" на 22 април, а им одадоа почит и на борицте од одредот кои загинаа на на 3 мај 1942 година.

Денеска тие беа еа во посета на АМД ,,Ѓорѓи Наумов"-Битола,а за работата на друштвото, ги запозна секретарот Јонче Лајмановски.

Претседателот на ОО на СБМ-Битола, Стефан Бошков ги запозна учениците со животниот пат на првиот командант на одредот Ѓорѓи Наумов. Учениците прочитаа свој рецитал.

Присутните положија цвеќе пред спомен-бистата на Ѓорѓи Наумов.

Учениците имаа пригодна програма пред спомен бистата на Елпида Карамнди по повод нивниот патрон празник.

. Цвеќе во името на училиштето полагаше директорката Татјана Дамчевска, а во името на ОО на СБМ-Битола претседателот Стефан Бошков.

 

342052327 983346632823880 3338028946408166822 n

342067310 1260836288183089 8588331578861946653 n

342359320 246972384502897 638870556895235463 n

342386236 566310925605924 4950052555488118653 n

342392128 212555748070715 5753596877662090718 n

 

341885613 193427290157884 432622565627982166 n

342025676 1958619131146095 5526254042575995845 n

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани