2win800x200

(Видео)Општината го уредува просторот зад зградата кај поранешен ЈАТ

Септември 04, 2023
 
Деновиве, активно се одвиваат градежни работи на просторот зад зградата кај поранешниот ЈАТ, соопштија од  Општина Битола
 
Предвидените градежни активности опфаќаат одводнување (поставување на соодветен канализационен систем), поплочување на просторот и осветлување на ул. Рузвелтова бб, на површина од 2500 м2, во вредност од 6.951.952 денари. 
 
Времето предвидено за изведба на градежните активности е 40 работни дена, со што на оваа локација ќе се добие една заокружена урбана целина, како што доликува за централното градско подрачје.
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани