2win800x200

ОБЈАВЕНА ЛИСТАТА НА ДОДЕЛЕНИ СУБВЕНЦИИ ПО ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА НАДОМЕСТУВАЊЕ НА ДЕЛ ОД ТРОШОЦИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА БИТОЛА ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ

Септември 15, 2023

Во насока на стимулирање на граѓаните за користење на обновливи извори на енергија за затоплување на домаќинствата, кои минимално ги загадуваат воздухот и почвата и не влијаат врз климатските промени, Општина Битола обезбедува поврат на дел од потрошените финансиски средства на граѓаните за инвертер клима уреди, набавени согласно условите кои беа наведени во јавниот повик објавен од општината.

Поради големиот интерес на граѓаните за оваа мерка за субвенционирање, на барање на градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, средствата во Програмата за животна средина, предвидени за субвенции за клима уреди беа зголемени, со цел субвенционирање на сите граѓани кои ги исполнуваат потребните услови во повикот.

За овој вид субвенции, општината издвои 4.795.124 денари. Листата на граѓани кои ги исполнија условите за добивање на субвенции, наведени во јавниот повик е достапна на следниот линк

https://drive.google.com/file/d/1xXTZ9WBuiRG-OYJ_Yg7RLefmMFzopLm0/view?usp=drive_link

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани