2win800x200

Битола го празнува 4 Ноември

Ноември 04, 2023

Со традиционалниот прием на претставници од општинската организација на Сојузот на борци, во кабинетот на градоначалникот Тони Коњановски, започнаа денешните настани за одбележување на Денот на ослободувањето на Битола.

тони

Настаните од општинската програма по повод денешниот празник продолжија со положување на свежо цвеќе пред Споменикот на НОАВМ пред Центарот за култура и Споменикот на народниот херој Стив Наумов. Пред спомен обележјата, почит оддадоа, градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, Министерката за култура, Бисера Костадиновска Стојчевска, претставници на Советот на општината, Сојузот на борци, претставници на збратимените градови Епинал, Пожаревац и Осиек, како и претставници на политичките партии. На партизанските гробишта, свежо цвеќе положи заменик градоначалникот Бојан Бојкоски.
bor
bor3
 
совет
Градоначалникот Коњановски, испрати честитка до присутните гости и сите жители на општина Битола:
„Денес, кога одбележуваме 79 години од ослободувањето на Битола, со голема почит, кон луѓето кои ги дале своите животи за денешната слобода, горди сме на значајните културно – историски вредности кои ги поседува нашиот град, што уште повеќе ја зголемува должноста, да направиме многу повеќе за напредокот на Битола. Наша обврска е да продолжиме да го градиме најубавиот град, да ги подобруваме условите за живот на сите граѓани, а пред се да бидеме мотив за творештво и работа на младите генерации на овие простори. Затоа, како локална самоуправа и дејствуваме во таа насока, преку реализација на бројни проекти и зајакнување на меѓународната соработка, со цел зголемување на можностите за инвестиции,
напредок и развој.
bor2
др
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани