2win800x200

ООУ „Коле Канински“ Битола го одбележа Светскиот ден за подигање на свеста за аутизам

Април 03, 2024
ООУ ЊКоле Канински“ Битола го одбележа Светскиот ден за подигање на свеста за аутизмот. Изработија ленти и букмаркери за подигање на свеста за прифаќање на децата со аутизмот.
-Учениците од одделенска настава изработија пораки и ги прикачија на специјално дрво во холот на училиштето, создадено исклучиво за таа намена.
Во придружба на учениците од седмо одделение и волонтерите од Црвениот крст, ги посетивме соседните институции, градинката "Вангел Мајорот" и Центарот за социјална работа. Веруваме во инклузивно образование каде што секое дете има право да се развива. Ние како училиште се обврзуваме да ги почитуваме нивните потреби и да им обезбедиме инклузивно образовна средина каде што секој може да учи и расте, порачаа од ООУ „Коле Канински“ Битола.
 
А.Б
435315904 380957191589434 7989629245714306219 n
435320204 380957814922705 232710279899892833 n
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани